Wat ruik je lekker!

En Gode zij dank, Die ons te allen tijd doet triomferen in Christus, en den reuk van Zijn kennis door ons openbaar maakt in alle plaatsen.
Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus.
‭‭2 Corinthiërs‬ ‭2:14‬ ‭SV1750‬‬

Afgelopen Biddag hadden we hier een strandtoneeltje neergezet, en stond rusten in Jezus centraal.
Achterover in je strandstoeltje genieten van de warme koestering door de zon.
Toen zeiden we,” in de rust van je strandstoeltje behaal je de grootste overwinningen.”

De zomer is voorbij, een zomer als geen andere.
Hoe beleefden jullie het rusten in Jezus?
In alles te vertrouwen op Zijn zorg?
Ik ga mijn strandstoeltje ervaring delen, en zie uit naar het delen van jullie verhalen.

Fladderjurkje over mijn badpak, zonnehoed op, mijn fietsmand onder de arm, gevuld met handdoek, zonnebrand, een fles water, en mijn lunchbox, ging ik vrijwel iedere dag met de lift van het gebouw waar ik woon, naar beneden, me verheugend op het rustgevende geluid van de branding, die glinsterend als een slinger van kostbare diamanten, mijn voeten kussend, aan wal kwam.
Mijn strandstoeltje en windtentje had ik de dag ervoor maar gewoon op de bagagedrager van mijn fiets gelaten.

Eindeloze dagen zat ik achterover in mijn blauwe stoeltje te genieten van zon, zee en strand…
Of liet me, in een lieflijke omarming door het zoute water, drijven op de zacht deinende golven van de Noordzee, starend naar de diepblauwe wolkenloze hemel, verlangend naar het openscheuren daarvan en het jubelend geluid van schallende bazuinen, het teken van Jezus’ wederkomst.

Hier op het strand van Katwijk zou ik mijn grootste overwinningen behalen, had ik mezelf beloofd.
Toch?
“In gaan in Zijn rust “zoals Hebreeën 4 het zo mooi zegt.

Nou, dat rusten is nog wel een dingetje hoor…
Het molentje hier boven (!) draaide vaak op volle toeren.
Net zo min als de door kinderen om hun prachtig gebouwde zandkastelen gegraven grachten, het opkomend water van vloed tegen konden houden, zo kon ook ik niet voorkomen dat, terwijl ik genoot van de warme streling van zon en The Son, de roofvogels om mijn hoofd cirkelden.

Zoekend naar een plek daar een nest te bouwen om hun rottende eieren te leggen, met maar één doel, mij doen twijfelen aan mijn identiteit, namelijk dat ik de Rechtvaardigheid Gods in Christus Jezus ben.

Allerlei vervelende zaken uit een verleden met een foute man achtervolgden mij, zodat mijn agenda behoorlijk gevuld was met afspraken waar ik niet wilde zijn, en gesprekken die ik helemaal niet voeren wilde.
Mijn lijf werkte qua gezondheid ook niet erg mee, waardoor het ziekenhuis bezoek een behoorlijke aanslag was op mijn AchteroverInMijnStrandstoeltjLeunenEnDaarDeGrootsteOverwinningenBehalenSamenTijd met de Heer.

Habakuk zingt zo prachtig” Al zou de vijgenboom niet bloeien en de wijnstok geen opbrengst geven ,nochthans zal ik juichen”
Ik doe met hem mee!
De ene keer vervuld van zielevreugd en vaste stem, een andere keer piepend als een bang en angstig muisje.
Samen met David, spring ik met mijn God over muren, maar vaak is een luciferhoutje al te hoog.

Nochtans zal ik juichen…
Want bij het denkbeeldig haardvuur van de winter mag ik in de leren fauteuil achterover gaan zitten, en nodigt Jezus uit me neer te vleien op het warme en zachte vachtje van het Lam, dat geslacht is voor mij.
Daar dank ik Vader, Zoon en Heilige Geest voor zijn voortdurend bewijs van zorg voor mij, omdat ik in al mijn eenzaamheid en financiële belabberde situatie nog nooit iets te kort ben gekomen.

Af en toe doe ik s’avonds een wandelingetje door de buurt, en zie ik de schoorstenen van de huizen om mij heen gezellig roken.
Aan de geur daarvan ruik ik vaak precies wat voor hout er in de kachels gebrand wordt.
De stoere geur van eikenhout.
De frisse geur van appelhout.
De pittige geur van cederhout.
Of de zoete stoofpeertjes geur van berkenhout.

Ik bid dat de mensen om me heen mijn geur ook herkennen als de lieflijke geur van Jezus, de gekruisigde en opgestane Christus, mijn Heer en Heiland, mijn Verlosser, mijn Redder, mijn Rots in de branding, mijn vaste Burcht, mijn Vervulling, mijn Herder en Deur naar de schaapskooi, mijn Waarheid, mijn Leven, de Lamp voor mijn voet, het Licht op mijn pad, mijn Genezing, mijn Voorziening, de Alpha en Omega, mijn Advocaat, mijn grote Broer, mijn Bruidegom, mijn Allerliefste Vriendje voor wie ík Zíjn Vervulling ben.
Degene voor wie Hij zingt :” your beautiful, just the way you are”

Ik dank Hem omdat Hij allerlei mensen, gelovig en niet gelovig om mij heen heeft gezet, die mij de heerlijke geur van Jezus doen opsnuiven, overal waar ik kom.
Ik dank Hem, omdat Hij goed is.
Altijd!

De Heer verbergt mij onder de schaduw van Zijn vleugels, en soms is het gewoon donker omdat Hij zó dichtbij is!

Vertelling geschreven n.a.v. dankdag 2019, en in de kerk verteld.

Auteur: tinyonline

Ik word blij van zelf nadenken i.p.v. napraten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: